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78'173 at each location vhere he perform 
his services 

Dear Ms. Moore: 

Polygraph exminers are regulated and licensed pursuant to 
article 4413(29cc). V.T.C.S., the Polygraph Examiners Act. Section 15 
of the act sets foc,th the following in pertinent part: 

A license or duplicate license must be prominently 
displayed at the place of business of the polyi 
graph emminer or at the place of internship. -- 
(Emphasis added). 

You inform us c:bat a polygraph examiner frequently takes his 
instrument to the location of an employing company and performs 
testing at that lwatlon rather than at his normal place of business. 
You ask whether the examiner is required to display his license et 
this location. You further inform us that the board issues s pocket 
identificatim car,d. each year vhan the examiner renews his llcense. 
If we answer your first question in the affirmative, you also ask 
whether display 8.t the location of the employing company of this 
identification cax,d is sufficient to comport with the requirements of, 
the act or whether the actual license must be displayed. We conclude 
that a polygraph c!xamlner is not required to display his license when 
he performs testlug: at a locatiou different from that of his regular 
place of business;. Because we auswer your first question in the 
negative, we aced not answer your second question. 

The Polygraph Examiners Act itself does not define the phrase 
"place of businem of the polygraph examiner." Nor has any Texas 
court construed this phrase in the act. Courts in Texas and la other 
jurisdictions have: variously construed the phrase "place of business"; 
however, those comtructions turn upon the context in which the phrase 
is used and the ,arident intent of the drafters of the leeislation. 
See. e.g., Bullocl~v. Dunigan Tool & Supply Co., Inc., 588 S.W.2d 633 
(Tax. Civ. App. - Beaumont 1979, vrit ref'd n.r.e.); Mobil-Teria 
Catering Company. Inc. v. Spradling, 576 S.W.Zd 282 (MO. 1978) (courts 
construed local tax statutes to reach location vhere actual 
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transaction occurred rather than to limit reach of statutes to 
business’ normal or official place of business); see also contra 
Luckett v. Coca-Cola Bottling Company of Louisville. 310 S.W.2d 795 
(KY. 1958) ; Northwest Tocz & Supply, Inc. v. Employment Security 
Department, 547 P.2d 908 -(Wash. Ct. App. 1976) (courts construed 
certain tax statutes to rc:nch actions occurring only at location of 
norms1 office rather than z.t location at which transaction occurred). 

After an examination Iof the entire set. ve conclude that the 
legislature intended an ex.uniner to display his license at his normal 
or fixed place of business or office , rather than at every location at 
which he conducts an examination. The factual situation which you 
have described is analogous to that set forth in _Business Management 
Corporation v. Department of Industrial Relations, Division of Labor 
Statistics and Law EnforcgE, 123 P.2d 142 (Cal. Dist. Ct. App. 
1942). That case involved the determination for purposes of an 
employment agency llcensi:lg statute of the place of business of a 
motion picture employment agency which maintained a permanent or fixed 
office in Beverly Bills l)lIt whose employees frequently visited Los 
Angeles, Culver City, and surrounding cities on behalf of clients. 
The court concluded that place of business referred to 

a place or pl,aces actually occupied either 
continually or ai: regular periods by a person or 
corporation or 11f,s or its clerks for the purpose 
of conducting a business. If business is 
transacted at it place occasionally but not at 
stated periods, it Is not properly termed a place 
of business. 

123 P.2d at 143. 
(N.&l. 1939). 

See al+ R.V. Smith Supply Co. v. Black, 88 P.2d 269 
There is no indication in the act that the legislature 

intended that the examiner display his license at a location other 
than at the axeminer’s fixed place of business or office. Accordingly 
we conclude that a polygl,a.ph examiner 1s not necessarily required to 
display his license at each location where he performs his services. 

SUMMARY 

A polygraph examiner is not necessarily 
required to diriplay his license at each location 
where he perforns his services. 

JIM NATTOX 
Attorney General of Texas 
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