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Dear Ms. Horwitx: 

You have requested our opinion regarding the applicability of the posting 
requirements under the Qpen Meetings Act, article 6252-17, V.T.C.S., to the board 
of trustees of the City of Austin Employees Retirement System. 

The current board of trustees of the City of Austin Employees Retirement 
System was established by Senate Bill 737, Acts 1991, 72d Leg., ch. 451, at 1623 et 
seq. The board is composed of 11 members, including (1) a city council member 
appointed by the city council; (2) the city manager or her designee; (3) the city’s 
director of finance or his designee; (4) four active employee members of the 
Retirement System elected by the’ membership; (5) three qualified voting residents 
of the city, appointed by the city council and by the board of trustees; and (6) one 
retired member elected by retired members. The board is invested with “the 
general administration, management, and responsibility for the proper and effective 
operation of the retirement system. Id. 5 4. 

The Open Meetings Act defines “governmental body” to include, inter alia, 
“every deliberative body having rule-making or quasi-judicial power and classified as 
a department, agency, or political subdivision of a county or city.” V.T.C.S. art. 
6252-17, 5 l(c). In Attorney General Opinion MW-506 (1982), this office 
considered the applicability of the Open Meetings Act to the board of trustees of a 
firemen’s relief and retirement fund. The board had been created pursuant to 
section 23A of article 6243e, V.T.C.S., and was composed of city officials serving ex 
ofi& and members of the fire department elected by their fellow members. The 
city treasurer acted as custodian of the board’s funds. The opinion held that the 
board, which had the “power to receive, handle and control, manage and disburse 
the Firemens’ Relief and Retirement Fund,” was therefore “a deliberative body with 
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quasi-judicial powers and classified as an agency of a city” for purposes of the Gpen 
Meetings Act. See also Attorney General Gpiions JM-4 (1983) (board of trustees 
of tbe city of Robinson waterworks); MW-174 (1980) (board of trustees of a city’s 
tiremens’ relief and retirement fund). 

The board of trustees of the Employees Retirement System of the city of 
Austin, which is invested with “the general administratioq management, and 
responsrbity for the proper and effective operation of the retirement system,” is 
virtuahy identical, for purposes of the Gpen Meetings Act, to the board that was the 
subject of Attorney General Opinion MW-506. In our opinion, the board is clearly a 
“deliberative body having rule-making or quasi-judicial power,” and it is properly 
“classified as a[n] . . . agency.. . of a.. . city” under section l(c) of the Gpen 
Meetings Act. As a result, it is a “city governmental body” for posting purposes 
under section 3A(c) of the Gpen Meetings Act. As such, the board should post 
notice of its meetings “on a bulletin board to be located at a place convenient to the 
public in the city hall.” V.T.C.S. art. 6252-17,s 3A(c). 

SUMMARY 

The board of trustees of the City of Austin Employees 
Retirement System is an “agency of the city” under section l(c) 
of V.T.C.S. article. 6252-17, the Gpen Meetings Act, and, as 
such, should post notice of its meet&s “on a bulletin board to 
be located at a place convenient to the public in the city hall, 
pursuant to section 3A(c). 

Very truly yours, 

RickGilpin ’ 
Deputy Chief 
Opinion Committee 
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SUMMARY 

The common-law doctrine, of incompatibility prohibits an 
individual from simultaneously holding the positions of justice of 
the peace and deputy constable in the same precinct. However, 
there is no bar to a justice of the peace serving as deputy 
constable in a different precinct, whether within or without his 
home county. Likewise, a justice of the peace may hold the 
position of deputy sheriff in a county other than the county he 
serves as justice of the peace. 

Yours very truly, 

Deputy Chief 
Opinion Committee 


