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P.O. Box 12548 
Capitol Station 
Austin, TX 78711-12548 

April 14, 1994 

@inion Committee 
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Re: HB ll35 (Article 67108-2, V.T.C.S., as Amended by Acts 1993,73rd Leg., ch. 925) 

Dear Oeneral Morales. 

I reqectWy request the opinion of your office regarding Sections 8 and 9 of House Bii 1135 
(Article 6701g-2, V.T.C.S.). House Bill 1135 sttengthened the existing law by reqiring property 
owners to post required signs that give the required notification before a vehicle can be removed 
from private property. However, although the only changes made under sections 8 and 9 were 
to strike the word “pecuniary” and substitute the word “monetary”, an issue has been raised as 
to the defiition of the meaning of “anything of value”. 

Sections 8 and 9 of House l%ll 1135 indicate that neither the parking facility owner nor the 
towing company can give or receive “anything of value” in compensation for the removal of the 
unauthorized vehicle. This has led to concern whether or not a towing company violates this 
statute by giving or loaning a sign to a parking facility. These signs must be made of weather- 
resistant material and must be permanently mounted. The cost of a sign and post is $20.00 plus 
installation cost The concern is whether these costs represent “anything of value”. 

On the other hand, Section 6(b)(7) states that all signs must “contain a current telephone number, 
including the area code, that is answered 24 hours a day to enable the owner or operator of a 
towed vehicle to locate it” Since this number is likely to be the number of the towing service, 
it has been suggested that these signs are the property of the towing service and are loaned to 
the parking facility only for the duration of the contract between the towing service and the 
parking facility. 



The original intent of this bill was to protect the citizens and visitors of our state. from 
unscrupulous towing companies using unreadable and non-standardized signs on private property. 
The issues raised in this letter have resulted in some confusion on the part of both parking 
facility owners and towing service operators. To avoid further confusion I request an opinion 
on the following questions: 

(A) Does the giving and/or loaning of parking signs constitute “anything of value”? 

(B) Who should assume the financial responsibility of placing signs at a parking facility? Is this 
the responsibility of the towing company, the parking facility, or is it a contractual issue between 
the towing company and the parking facility? 

Thank you in advance for your attention to this matter. 

Chairman 

CC: The Honorable Debra Danburg 
Senator Jeff Wentworth 
The Honorable Susan Combs 
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